top of page
  • Obrázek autoraZámek Humprecht

Digitální zámek: Zajímavosti ze zámku Humprecht na sociálních sítích.

Aktualizováno: 30. 1. 2022

S příchodem měsíce řijna skončila návštěvní sezóna 2021, zavřela se brána zámku a započala hlavní část rekonstrukce. A my jsme už v létě přemýšleli nad tím, jak tuto bránu malinko pootevřít a ukázat lidem, co se děje takzvaně "za oponou", nejenom v rámci rekonstrukce, ale i při běžném provozu zámku.


Projekt VĚDĚLI JSTE, že ... ?

Cílem projektu je ukazovat zákulisí národní kulturní památky, ale i zajímavosti o zámku v podobě krátkých příspěvků na sociálních sítích Facebook a Instagram. V rámci příspěvků se podíváte třeba na lešení nebo se dozvíte, že Akustický sál, který je uvnitř zámku, je evropský unikát.

Co když nemám sociální sítě? Jedním slovem nevadí. Jak si prohlédnout příspěvky bez účtu na sociálních sítích naleznete o pár řádků níže.

Příspěvky se snažíme zveřejňovat každou neděli okolo 13 hodiny.

Naleznete je na sociální síti:

Instagram: @zamek_humprecht

Facebook (Pozor máme nový profil!!) @zamekhumprecht


Nemáte sociální sítě? Nevadí!

Bylo nám jasné, že všichni sociální sítě rozhodně nemají, a proto si můžete všechny fotky ze sociálních sítí prohlédnout přímo na stránkách zámku. A to na stránce fotografie.



Bez fotek to prostě nejde

Příspěvky na sociálních sítích bez fotek prostě nejdou.

Sice se to s tím lešením moc nezdá, ale zámek Humprecht je díky svému nezaměnitelnému symetrickému tvaru a skvělou polohou u bran Českého ráje jednou z nejfotogeničtějších památek v Českém ráji. Takže nefotit ho by byla škoda.


Kdo vytváří příspěvky a jak dlouho to vlastně trvá?

Samotný nápad na vytváření příspěvků vymysleli průvodci ze zámku Vojtěch Kuchař s Annou Janků. Vytvořit jeden příspěvek trvá od samotného nápadu, nafocení, sepsání průměrně 1 až 2 hodiny. S nástupem nového školního roku jim oběma začal vysokoškolský život, a tak jim s projektem pomáhají Marek Patka a Tomáš Kuchař, také průvodci ze zámku.

Asi nejdéle nám trvá vymyslet nápad a pak samotné focení je docela zdlouhavé. Ať už fotíme místnost nebo celý zámek z dronu. Obvykle totiž pořídíme 20 - 50 fotek a pak z nich vybereme tak 2 - 3 nejpovedenější, ale prokousat se tou hromadou materiálnu není vůbec jednoduché.


Příspěvky na přání

Naším cílem je vytvářet příspěvky, díky kterým se dozvíte něco zajímavého o zámku. Nebojte se nám napsat na sociální sítě nebo na email info@humprecht.cz co by Vás zajímalo.

Budeme moc rádi za každý nápad.


Neváhejte a sdílejte to!

Pokud jste dočetli až sem, tak nás moc těší Váš zájem. Budeme moc rádi, když naše příspěvky budete šířit dál ať už na sociálních sítích nebo emailem, aby se co nejvíce lidí dozvědělo o jedinečné památce jménem Humprecht, která je neprávem často přehlíženým turistickým místem v Českém Ráji.

bottom of page